DM Ebelin Sredstvo za čišćenja kozmetičkih četkicaDM Ebelin Sredstvo za čišćenja kozmetičkih četkica

Kao što se i vidi na slici iznad, ovo sredstvo dolazi u pakovanju sa pumpicom, 100ml Cena: 325din
Sadrži JAKO PUNO ALKOHOLA. Uputstvo kaže da se koristi tako što se četkice naprskaju, malo odstoje i onda se obrišu ubrusom a povremeno i potpuno peru šamponom kod šestog prljanja.

Može izazvati alergijske reakcije zbog sadržaja Tetramethylacetyloctahydronaphthaline (OTNE) PHENOXYETHANOL
Užasno jako smrdi na alkohol. Ali ne na običan etanol već na onaj industrijski...onaj što vas onesvesti kad pomirišete. Dobro čisti šetke od vodootporne šminke. I sigurno ih 100% dezinfikuje... ta količina alkohola ne može da omane.
Ja se lično ne bih usudila da njime čistim kvalitetnije četke od prirodne dlake jer nema šanse da ih taj alkohol neće isušivati a nigde na pakovanju nisam našla jasno napisan sadržaj proizvoda, koliko čega ima. Drugo osim slike na kutiji nigde ne piše koje vrste četki se smeju ovim čistiti..na slici su samo sintetičke četke.

Bilo mi je hitno danas da nabavim nešto za čišćenje ali nisam sigurna da ću ga koristiti često u buduće i na četkama od prirodne dlake.

Nabavila sam i još jedan proizvod domaće proizvodnje "Allin" roza bočica sa pumpicom ali sam ga odmah vratila u DM jer pumpica nije radila a sadržaj je bio više nego sumnjiv...nešto kao čaj od žalfije sa talogom koji ulazi u pumpicu pa verovatno zato i nije radila...ima i boju braon kao čaj. I biljni miris. Ali ne bih takav experiment preporučila... Sve u svemu, veoma čudan šoping danas :-)

4 comments:

 1. Allin sam imala, iskreno, nista posebno. Svakako moram dobro oprati cetke i posle njegovog koriscenja. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bila sam šokirana kad sam videla zeleni talog i braon vodicu :-))

   Delete
 2. Taj Allin čistač su baš mnogi hvalili, ja luda pa kupila. Katastrofa. Smrdi, ne mogu da isperem četkice od njega, boja sumnjiva, kako kažeš. Nadala sam se da ovaj valja, al ništa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja im vratila Allin istog dana...DM sam zadržala, poslužiće za sintetičke četke.

   Delete